Ziua în care renunțăm e ziua în care murim.

Următorul pas: strângem rândurile! Prima țintă: Bucureștiul

1 polițist omorât. 32 de tineri uciși în chinuri. Aproape 200 de oameni mutilați. Și cifrele se schimbă.

Ce rămâne constant: 0 responsabilități reale, 0 onoare, 0 respect și competență, 0 integritate. Demisia Guvernului Ponta nu este decât o minimă reparație morală, dar nu absolvă și nu schimbă clasa politică. Pe mormanul de victime se cațără aceiași politicieni borfași care ne-au furat și care, astăzi, miros și a moarte. Singura lor competență dovedită zilele acestea: cea de cioclu care numără morții. Nicio urmă de empatie, de regret, de jenă sau de căință. Să nu-i lăsăm să ne păcălească! Demisia Guvernului va fi doar o rotire de cadre.

Viața nu mai poate merge înainte ca până acum: odată cu suferința și viața furată a tinerilor din Colectiv, a venit și apusul elitei politice a ultimilor 25 de ani.

De azi facem un pas înainte:

  • Vrem să aducem împreună zecile, sutele, miile, zecile de mii de oameni care au acționat solitar;
  • Vom conecta fiecare om, fiecare grup de prieteni, fiecare ONG, fiecare familie, fiecare trupă de muzică, fiecare mică comunitate de oameni obișnuiți care s-au săturat și vor să-și asume responsabilitatea propriului viitor, furat astăzi de borfașii care au luat prizonieră România;
  • Vrem să coagulăm toate eforturile și acțiunile comunităților de tot felul (comunități online, profesionale etc);
  • Vrem ca toți cei care deja au demonstrat voință de schimbare, ONG-uri, jurnaliști independenți, lideri de opinie din online, elite profesionale să ne așezăm la masă și să ne organizăm pentru alegerile locale de anul viitor;
  • Vrem să găsim împreună, să prezentăm și să sprijinim candidați pentru Primăria București și primăriile de sector pentru a reforma și curăța administrațiile locale.

Da, prima țintă este Bucureștiul! Trebuie să arătăm că putem bara accesul partidelor mari la conducerea Bucureștiului.  Și azi avem o șansă reală, palpabilă și concretă să eliberăm capitala de corupție, minciună și nepăsare.

Începem din București, suntem aici, ne-am întâlnit, am mărșăluit împreună. Avem astăzi o șansă unică să spulberăm partidele mari de la conducerea Bucureștiului și să dăm un semnal țării.

Alegerile locale sunt prea aproape ca ei să mai poată spera că trecerea timpului, grijile noastre domestice, oboseala vieții zilnice vor mai putea domoli și disipa furia și dorința noastră de schimbare.

Iar TU, dacă te-ai săturat să fii o voce pierdută în mulțime, dacă vrei să schimbi ceva, dar nu știi cum, te așteptăm. Vino alături de noi, ca să nu aștepți în zadar încă 4-5 ani pentru o schimbare.

Zilele și săptămânile care urmează vom contacta lideri de opinie, jurnaliști, ONG-uri, posibili candidați sau candidați deja anunțați la primăria Bucureștiului etc. Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu mai este vorba despre un proiect personal, ci un proiect mai mare: despre București, ca prim pas, și despre țară.

Ce facem mai departe, decidem împreună. Lăsați-ne un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru a ne întâlni cât mai curând. Semnați să strângem rândurile, semnați să îi aducem împreună pe cei din societatea civilă care au ceva de spus, dar au spus-o singuri până acum:


https://docs.google.com/forms/d/1IM5iMzDJUQpJuEEC78PSR11U90Qkpx9q_1DLdiogoD8/viewform?usp=send_form

Andreea Georgescu – freelancer

Alin Luchian – student

Bogdan Ivănel – cercetător

Claudia Postelnicescu – avocat/publicist

Eduard Dumitrache – economist

Elena Ghioc – specialist marketing

Mădălina Botoran – studentă

Mircea Șerdin – inginer software

Ovidiu Neacșu – economist

Răzvan Popescu – inginer construcții

Răzvan Oprina – inginer construcții


Fi primul care reacționează

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.