Ziare: Partidele, supuse unui test de integritate de catre societatea civila: Coruptia are nume si prenume

Articol publicat aici.

 

Reprezentanti de la Initiativa Romania, unul dintre ONG-urile invitate de presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pentru consultari inainte de nominalizarea lui Dacian Ciolos capremier, au mers, luni, la sediile principalelor partide unde au cerut inlaturarea din functii a tuturor politicienilor compromisi si excluderea lor de pe listele de candidaturi care vor fi depuse anul viitor.

“Le-am facut o vizita neanuntata celor de la PSD,PNL, UNPR si MP. Cei de la ALDE si UDMR nu erau acasa. Le-am dat personal lista celor 128 de deputati, senatori, presedinti de consilii judetene si primari de municipii resedinta de judet care sunt urmariti penal, trimisi in judecata sau condamnati pentru coruptie si alte fapte grave.

Le-am cerut din nou:

1. Excluderea din partidele lor a tuturor politicienilor inculpati, trimisi in judecata, condamnati nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, in special de coruptie si conexe;

2. Angajamentul public ca niciunul dintre aceste nume nu se va mai regasi pe listele partidelor la alegeri;

3. Demisia imediata a acestor persoane din functiile publice pe care le ocupa”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook Initiativa Romania.

Intrebati pe aceeasi retea de socializare cum au fost primiti si care au fost reactiile, Mircea Serdin, unul dintre cei care au mers azi la sediile partidelor, a raspuns: “Cea mai interesanta reactie am avut-o de la o doamna de la PSD, care ne-a sfatuit sa avem grija pe cine punem in loc. Semn ca au incredere in noi ca vom reusi sa ii dam jos”.

De asemenea, intr-un alt comentariu postat pe Facebook, Mircea Serdin a anuntat ca Initiativa Romania pregateste o aplicatie online unde vor putea fi urmarite reactiile generate de acest demers si situatia la zi a alesilor corupti.

Trebuie ramas in strada, lucrurile nu se schimba peste noapte! Interviu

Textul integral al documentului depus la sediile partidelor parlamentare este publicat pe site-ul platformei civice Initiativa Romania, unde poate fi consultata si lista politicienilor contestati.

“Noi, cei 500 de membri ai Initiativei Romania, platforma civica nascuta din miscarile de strada dupa tragedia din Colectiv, am sperat ca veti demonstra ca l-ati si inteles si ca actionati in consecinta. Preferati in continuare ipocrizia si minciuna, insa.

Coruptia are nume si prenume. Si fiecare dintre aceste nume a contribuit in mod direct la saracia romanilor, promovarea incompetentei si hotiei si, in cele din urma, moral, la uciderea a peste 50 de tineri.

Pentru ca ati continuat sa fiti surzi si orbi la cererile legitime ale romanilor, Initiativa Romania va pune la dispozitie o harta a coruptiei la nivelul tarii: numele fiecarui deputat, fiecarui senator, fiecarui presedinte de Consiliu Judetean, fiecarui primar de municipiu resedinta de judet suspectat de sau implicat in comiterea de infractiuni (in baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ) “, se arata in documentul citat, la finalul caruia este atasata si lista alesilor carora li se cere plecarea din politica.

Share This: