Amnistia și grațierea, semnele instalării unui regim autocratic la București. Sunt necesare proteste publice.

(București, 17.01.2017) Inițiativa România – Comunicat de presă

Intenția Guvernului României de a promova o serie de modificări ale legislației penale care vizează posibila dezincriminare a unor fapte penale și o ordonanță de urgență privind grațierea și/sau amnistia reprezintă transformarea statului de drept în stat mafiot și ieșirea din spațiul valorilor Uniunii Europene și ale NATO. Sub pretextul dezaglomerării penitenciarelor se încearcă, de fapt, eliberarea condamnaților pentru fapte de corupție, care beneficiază de protecție din partea coaliției de guvernare, și revenirea la impunitatea politicienilor în fața legii din vremea Năstase-Stănoiu.

Materializarea intenției Guvernului va însemna închiderea unor dosare de mare corupție, pierderea definitivă a banilor publici furați și ieșirea din penitenciare a prietenilor politici deja condamnați. Guvernul PSD-ALDE încearcă să recupereze reputația și libertatea unor infractori cu prețul pierderii reputației României și cu instaurarea unui regim autocratic la București.

Inițiativa România cere Guvernului României să renunțe la promovarea acestor acte normative și, în caz contrar, societății civile să iasă în stradă până la demisia liderilor partidelor guvernamentale și a Guvernului. De asemenea, cerem demisia imediată a ministrului Justiției.


Fi primul care reacționează

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.