Hai să ieșim în stradă! Cerem retragerea ordonanțelor corupției și demisia ministrului Justiției

(București, 22.01.2017) Inițiativa România – Comunicat de presă

Haideți astăzi în stradă să cerem:

  1.       Retragerea definitivă a ordonanțelor privind grațierea și modificarea Codului penal;
  2.       Demisia ministrului Justiției Florin Iordache.

Ordonanțele de urgență își produc efectele imediat. Nu există mâine. Astăzi este, probabil, ultima noastră șansă de a opri un Guvern care vrea să legalizeze hoția. Singura soluție este solidaritatea noastră și demonstrațiile publice că dorim să trăim într-o țară guvernată de reguli, nu de interesele unor infractori. Hai în stradă astăzi!

Săptămâna trecută Guvernul doar a amânat adoptarea ordonanțelor privind grațierea și dezincriminarea unor infracțiuni. Mâine este termenul limită dat de ministrul Justiției instituțiilor judiciare pentru a-și expune punctul de vedere privind cele doua acte normative. Miercuri, în ședința de Guvern, va încerca din nou să-și scoată colegii de partid din închisori și să șteargă din Codul penal infracțiunile pentru care sunt cercetați sau judecați.

Inițiativa România este o mișcare civică deschisă tuturor cetățenilor români care cred în respectarea legii, integritate, competență, solidaritate, responsabilitate și transparență. Inițiativa România acționează ca un catalizator al oamenilor și comunităților care schimbă România – www.initiativaromania.ro.


Fi primul care reacționează

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.