presagalatibraila.com: Vezi AICI ce politicieni brăileni şi gălăţeni sunt pe Lista Neagră a celor de la Iniţiativa România

Articol publicat aici.

Cei 500 de membri ai Iniţiativei România, platformă civică născută din mişcările de stradă după tragedia din Colectiv, pun la dispoziţie tuturor şefilor de partide din România, o hartă a corupţiei la nivelul ţării: numele fiecărui deputat, fiecărui senator, fiecărui preşedinte de Consiliu Judeţean, fiecărui primar de municipiu reşedinţă de judeţ suspectat de sau implicat în comiterea de infracţiuni (în baza dosarelor penale deschise de DNA sau PICCJ), informează stiripesurse.ro.

Gălăţenii sunt reprezentaţi pe Lista Neagră a Iniţiativei România de următorii: la poziţia 38: deputatul Victor Paul Dobre, PNL, suspectat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, faptă comisă în perioada când avea calitatea de ministru delegat pentru Administraţie. Pe 11.09.2012, Camera Deputaţilor a respins solicitarea DNA de urmărire penală; la poziţia 81: eurodeputatul Dan Nica, PSD, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; la poziţia 91: deputatul Florin Pâslaru, PSD, amendă penală pentru conflict de interese.

Brăilenii sunt reprezentaţi de următorii: la poziţia 19, Bunea Stancu, fost preşedinte CJ Brăila, PSD, condamnat în dosarul Mită la PSD. Inculpat în alt dosar pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul şi conflict de interese în formă continuată; la poziţia 71: Florin Mija, fost vicepreşedinte CJ Brăila, PSD: procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe Mija, împreună cu Bunea Stancu, pentru abuz în serviciu. A fost reţinut şi a stat în arest la domiciliu timp de două luni. În plus, ANI a constatat că Mija este în conflict de interese de natură penală.

Într-o scrisoare deschisă adresată liderilor de partide din România, Iniţiativa România le cere:

„Excluderea din partidele dumneavoastră a tuturor politicienilor inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupţie şi conexe;
Angajamentul public că niciunul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor dumneavoastră la alegeri;
Demisia imediată a acestor persoane din funcţiile publice pe care le ocupă.

Îi invităm pe toţi cei care ne susţin, membri şi viitori membri, să ne aducă la cunoştinţă dacă am scăpat vreun nume şi să completeze harta corupţiei politice în întreaga ţară, până la nivel de consilii. Îi rugăm pe români să nu mai voteze niciunul din partidele care vor continua să susţină în funcţii publice, fie şi doar un nume din această listă. Îi invităm pe români să ni se alăture în iniţiativa noastră de a curăţa clasa politică, prin susţinerea unor oameni competenţi şi integri, care să îşi asume un serviciu public în beneficiul cetăţenilor,” se spune în scrisoarea deschisă.

Lista Iniţiativei România cuprinde un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului şi partidelor care au fost inculpaţi: 57 de deputaţi sau eurodeputaţi, 26 de senatori, 28 de preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene şi 17 primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. Lista a fost realizată pe baza informaţiilor publice din presă şi de pe site-ul DNA, se arată în scrisoare.

Share This: