Ne unim pentru București

Inițiativa România a organizat ieri, 21 ianuarie, o primă întâlnire cu reprezentanți a circa 20 de comunități civice active și cu reprezentanți ai unor noi partide care vor participa la alegerile locale din București. Evenimentul s-a intitulat “Ne unim pentru București” și a fost:

  1. O pledoarie pentru implicarea acestor comunități în alegerile locale din București și o invitație către membri ai comunităților de a candida pentru consiliile locale;
  2. Un argument pentru agregarea forțelor civice și politice care pot da un semnal al schimbării în București – o platformă comună pentru București (program și liste comune de candidați).

Evenimentul face parte dintr-o serie de demersuri pe care Inițiativa România le-a demarat pentru identificarea candidaților potențiali pentru alegerile locale din București.

„Printre dumneavoastră sunt oameni de stânga, de dreapta, de centru. Haideți să lăsăm deoparte ideologiile și să realizăm o agregare a noilor energii civice și politice din București. Este singura soluție pentru schimbare”, a declarat Mihai Polițeanu, membru fondator Inițiativa România. „Este important ca vocea comunităților să ajungă în deciziile administrative, pentru că oamenii știu cel mai bine care sunt problemele și care sunt soluțiile”, a adăugat Mihai Polițeanu.


Fidelă misiunii sale de identificare și promovare a unei noi clase politice care să reprezinte competent și integru interesele alegătorilor, Inițiativa România a organizat acest eveniment public cu dorința de a oferi susținere, suport logistic și moral celor care depun efortul de a schimba modul în care funcționează administrația publică locală în capitala României.


„Vreau să scoatem Bucureștiul de sub controlul unei clase politice profund corupte și să îl dăm înapoi cetățenilor și comunităților”, a spus Mircea Șerdin, membru fondator Inițiativa România, explicând motivele pentru care intenționează să candideze pentru un post de consilier local în București.


„În seara aceasta am adunat feedback de la comunități, am adunat oamenii. Personal, vreau să ajut Inițiativa România pentru recrutarea, pregătirea și susținerea candidaților”, a declarat Cristian Șoimaru, activist civic din Sectorul 3 al Capitalei.


Dezbaterile au avut în atenție cele mai bune abordări pentru construirea unei platforme civice deschise, democratice și inclusive, care să deschidă drumul unei alianțe electorale a partidelor nou înființate.


„Cuvântul care s-a auzit în toate discursurile de aici a fost «discuție», iar acest lucru este foarte important”, a declarat Valentin Licxandru, de la Uniunea Creștin Democrată din România. „Cred și vrem să asigurăm componenta de centru a unei alianțe politice, atât ca orientare doctrinară, cât și ca echilibru. Împreună putem face lucruri importante pentru București, eu cred acest lucru. Este important pentru București să ne implicăm”, a adăugat Licxandru.


Pe 6 ianuarie 2016, Inițiativa România a lansat public procesul de identificare și selecție a candidaților pentru alegerile locale din București și a publicat criteriile de selecție pe pagina Inițiativa România – Consilieri Locali București.


Roxana Dascălu, Coordonator comunicare/presă
Inițiativa România
0724 285 630


Inițiativa România este o mișcare civică ce are ca misiune identificarea și promovarea unei noi clase politice care să reprezinte competent și integru interesele alegătorilor. Inițiativa România are ca primă țintă alegerile locale din București prin crearea unei platforme care să prezinte și să promoveze un proiect coerent de guvernare a Bucureștilor; structurarea unei liste de candidați alternativă la candidații partidelor mari, candidați susținuți de o coaliție cât mai largă a societății civile, pentru primăriile și consiliile locale din București. Inițiativa România este o mișcare care se bazează exclusiv pe voluntariat.


Fi primul care reacționează

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.