LiveText Adevarul: Iniţiativa România coalizează partidele mici, dar integre. “Dacă la Bucureşti nu scoatem un scor semnificativ, trenul a plecat din gară”

Articol publicat aici

646x404
Mihai Poliţeanu, unul dintre liderii Iniţiativa România

Iniţiativa România, mişcare civică născută în urmă tragediei de la Colectiv, a organizat o întâlnire cu reprezentanţi ai 20 de comunităţi civice din Bucureşti, pentru a selecta o listă de candidaţi curaţi pentru alegerile locale din Capitală.

UPDATE Mihai Poliţeanu: Munca de consilier local nu e full time. Trebuie să lucrezi doar câteva zile pe lună. Deci trebuie să punem pe hârtie un protocol de colaborare, plecând de la valori şi principii. Haideţi să facem asta într-o săptămână. Să punem pe hârtie ce ne uneşte. Haideţi să ne întâlnim mai des.

UPDATE Lider mişcarea Uniţi Salvăm: Haideţi să stăm acasă sau haideţi să facem ceva! A venit momentul să ne hotărâm.

UPDATE Cristian Şoimaru: Nu suntem noi perfecţi, dar hai să ne implicăm! E nevoie să avem o alternativă. Mai sunt 136 de zile până la alegerile locale. În 56 de zile maximum, trebuie să existe o alianţă înregistrată la tribunal. Lumea trebuie să înţeleagă că nu poţi să semeni porumb şi să aştepţi grâu. Trebuie să fim altceva. Dacă nu ne unim, o să păţim ca la alegerile europarlamentare, unde au candidat zeci de partiduleţe, iar voturile s-au redistribuit către PSD. Dacă vom avea prea mulţi oameni care vor dori să candideze şi, în final, va fi greu să alegem candidaţii, putem să-i stabilim dând cu banul. Nu asta e important. Important este să fim uniţi.

UPDATE O întrebare din public: Pot candida doar cei care aparţin de o formaţiune sau poate candida orice persoană care vine la dvs? Răspunde Mihai Poliţeanu: Noi recomandăm oamenilor să meargă alături de partidul care îi este cel mai aproape. Asta încercăm noi să oferim, pentru că într-o alianţă electorală oamenii trebuie să fie înscrişi într-un partid. Aşa spune legea.

UPDATE Preşedintele mişcării Uniţi Realizăm: Noi am pornit din protestul pentru Roşia Montană. Nu poţi să stai tot timpul în stradă, e mai bine să lupţi pentru a proteja proactiv. Spre exemplu, trebuie să protejezi legea pentru a nu apărea malluri în parc. Este pentru prima dată după 1990 când ne putem uni. Dacă luptăm împreună, putem fi o forţă. Doar împreună putem reuşi, să lăsăm deoparte orgoliile personale şi dorinţa de a avea un cuvânt de spus.

UPDATE Dan Vintilă: Voi fi omul care îl va da jos pe Robert Negoiţă de la Sectorul 3. Voi candida.

UPDATE  Mircea Şerdin: Mă mir când mă uit cât de multe am reuşit să facem într-un interval atât de scurt. Ne uneşte pasiunea pentru schimbare. Trebuie să înlocuim această clasă politică profund coruptă. Iniţiativa România nu impune nicio doctrină, nu susţine o ideologie de stânga sau de dreapta. Noi punem problemele oamenilor în faţă pentru că iubim Bucureştiul.

UPDATE Mihai Poliţeanu: Facem un apel la unitate pentru a merge pe liste comune. Este singura şansă pentru a schimba ceva în Bucureşti.  Să lăsăm deoparte subiectele mici, de nişă, care ne dezbină. Dacă va fi o droaie de partide mici, cu diverse nume, oamenii nu vor şti cu cine să voteze. Vrem un program comun pentru Bucureşti, o alternativă la partidele mari, susţinută de societatea civilă. Vom avea 7 candidaţi pentru Primăriile din Bucureşti şi şapte liste pentru consilii. Dacă la Bucureşti nu scoatem un scor semnificativ, trenul a plecat din gară. Dacă scoatem la Bucureşti un scor bun, putem extinde proiectul în toată ţara. Trebuie să aducem un val de emoţie. Oamenii nu vor ieşi la vot fără emoţie şi fără speranţă.

“Un semnal al schimbării”

“Întâlnirea va fi: o pledoarie pentru implicarea acestor comunităţi în alegerile locale din Bucureşti şi o invitaţie către membri ai comunităţilor de a candida pentru consiliile locale; un argument pentru agregarea forţelor civice şi politice care pot da un semnal al schimbării în Bucureşti – o platformă comună pentru Bucureşti (program şi liste comune de candidaţi)”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.  “O alianţă electorală a partidelor mici, dar curate, este singura şansă pentru Bucureşti”, spunea, la Adevărul Live, Mircea Şerdin, un alt membru fondator al mişcării Iniţiativa România.  “Trebuie să vedem ce ne uneşte pe noi, nu ce ne dezbină. Putem schimba oraşul acesta sau putem să-l lăsăm aşa”, a fost, într-un fel, deviza întâlnirii.

Share This: