Inițiativa România, discuții la Guvern despre modificarea legislației electorale

Inițiativa România, prin Felix Ardelean, Mircea Șerdin și Mihai Polițeanu, s-a întâlnit astăzi, la sediul Guvernului, cu doamna Violeta Alexandru, laMinisterul pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Mesajul cu care ne-am dus la întâlnire: solicităm modificarea legislației electorale în sensul revenirii la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor și scăderea pragului electoral, conform prevederilor inițiale ale Programului de Guvernare.

Am prezentat soluțiile posibile pentru schimbarea legislației electorale și rolul pe care Guvernul l-ar putea avea în îndeplinirea acestei solicitări clare:
1. Adoptarea unei ordonanțe de urgență;
2. Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe un pachet legislativ de modificare a legislației electorale (Cod electoral coerent – două tururi de scrutin, finanțarea campaniilor electorale, liste de independenți etc.);
3. Proiect legislativ în Parlament susținut de grupurile parlamentare.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Inițiativa România a fost la Cotroceni, unde a deschis dialogul cu Administrația Prezidențială pe aceeași temă.

Îi mulțumim doamnei Alexandru pentru deschiderea la dialog. Vom continua efortul pentru deschiderea reală a pieței politice și exprimarea clară și reprezentativă a voinței comunităților.


Fi primul care reacționează

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.