In urma sesizarii Initiativei Romania, procurorii DNA ancheteaza strangerea semnaturilor pe listele electorale

Direcţia Naţională Anticorupţie a ridicat, marţi, listele electorale ale candidatului PNL la funcţia de primar al Sectorului 1, Alexandru Nazare, dar şi documente de la Biroul Electoral Central şi al Sectorului 4. Documentele au fost ridicate, marţi, în urma unei sesizări făcute de Iniţiativa România, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Procurorii verifică legalitatea întocmirii listelor de susţinători pentru candidatul PNL la Sectorul 1,  Alexandru Nazare. Totodată, au fost ridicate documente şi de la Biroul Electoral al Sectorului 4, dar şi de la Biroul Electoral Central.

Ce scrie Nazare pe Facebook: (preluare de pe Hotnews)
“Actiunea DNA nu este un caz singular in Capitala, asa cum a anuntat public si institutia judiciara. Aceeasi institutie a anuntat public ca aceasta ancheta nu vizeaza persoane.
Astept cu calm concluzia anchetatorilor, care au raspuns cu promptitudine unei sesizari a unui ONG, facute in urma cu 30 de zile.
Nu am nimic de ascuns! Toata activitatea mea publica se desfasoara in conditii de deplina transparenta si cu respectarea legislatiei in vigoare.
Multumesc DNA pentru reactia prompta si corecta de a informa opinia publica in legatura cu aceasta ancheta care, in mod evident, urma sa fie folosita tendentios de catre adversarii mei politici de la PSD.”

La începutul lunii mai, înainte de startul campaniei electorale, Iniţiativa România a depus la DNA mai multe plângeri vizând modul în care unii candidaţi şi-au strâns semnăturile într-un timp record.Un set de 25 de pagini cu nume şi date personale care ar fi fost folosite de reprezentanţi ai PNL pentru falsificarea unor semnături pe listele de susţinere a candidaţilor la alegerile locale din Capitală a fost de asemenea depus la DNA de organizaţia respectivă.De asemenea, Inţiativa România a făcut un denunţ penal la DNA în care reclamă modul în care s-au strâns semnăturile pentru candidaţii partidelor, dând exemplul cazurilor lui Cătălin Predoiu sau Robert Turcescu pentru care s-ar fi strâns 16, respectiv 19 semnături pe minut. Mai multe informatii despre actiunea Initiativei Romania gasiti in Gandul si pe pagina InitiativaRomania.ro.

Share This: