Inițiativa România a demarat astăzi procesul de identificare și selecție a candidaților pentru alegerile locale din București. Ne adresăm tuturor cetățenilor activi și implicați care doresc să schimbe modul în care este administrat orașul. Inițiativa România îi va susține pe toți cei care vor să candideze și să facă un pas în față, atât în perioada de pre-campanie, cât și in timpul campaniei electorale – logistic, consiliere și îndrumare.  Împreuna cu voi, vrem să schimbăm radical modul în care Bucureștiul și cele șase sectoare sunt administrate.
 
În acest documentconsilieri locali găsiți fișa postului și profilul candidatului susținut de Inițiativa România. El corespunde așteptărilor străzii. Poate deveni candidat la funcția de consilier local, sprijinit de Inițiativa România, orice cetățean european cu domiciliul sau reședința în București, indiferent de rasă, sex, origine etnică sau convingeri religioase, dacă îndeplinește cumulativ condiții de integritate, de competență și abilități de leadership.
 
Printre criterii, detaliate în acest document, am introdus următoarele cerințe pentru candidați:
 
  • Să nu aibă probleme penale, decizii de incompatibilitate sau conflicte de interese, să nu fi colaborat cu Securitatea, să nu fi ocupat funcții de conducere, alese sau numite politic, în administrația locală sau centrală din partea PDSR/PSD, PNL/PDL, UNPR, PMP/MP, PRM, PPPD, UDMR, PNȚCD, PUR/PC/ALDE, PNG, sau să nu fi avut funcții de conducere în aceste partide;
  • Să aibă expertiză funcțională sau operațională a serviciilor publice locale, abilități de analiză financiară, alfabetizare tehnologică, să înțeleagă și să respecte mecanismele democratice, să respecte diversitatea și să stimuleze participarea comunității la decizia administrativă;
  • Să aibă abilități de conducere și facilitare, de mediere și negociere și de inițiativă și să asume riscuri, să aibă viziune, abilități de comunicare și asertivitate etc.
 
Dincolo de criterii, vorbim de angajare civică. Vă așteptăm și vă vom sprijini, în interesul public. Ținta noastră sunt alegerile locale din București din 2016. Uitați-vă la orașul nostru, câte sunt de făcut, câte sunt de îndreptat. Uitați-vă în sinea voastră și decideți dacă veți face pasul înainte pentru a servi orașul și cetățenii săi. 
 
Inițiativa România, mișcare civică la firul ierbii, pornește la drum, împreună cu voi, pentru a construi un București pe măsura așteptărilor și viselor noastre. Fără corupție, fără impostură, cu dăruire, cu viziune, integritate și competență!
 
 
Doritorii nu vor candida pe listele Inițiativei România, care nu este partid politic, ci pe listele partenerilor Inițiativei România care doresc să prezinte un program și o listă de candidați comune ale societății civile din București, în baza criteriilor din documentul atașat și după un proces de selecție agreat de parteneri.
 
Vă rugăm să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected]initiativaromania.ro sau să ne sunați la numărul de telefon 0749663712 pentru a ne întâlni și discuta.

Inițiativa România este o mișcare civică având ca misiune identificarea și promovarea unei noi clase politice care să reprezinte competent și integru interesele alegătorilor. Inițiativa România are ca primă țintă alegerile locale din București: crearea unei platforme care să prezinte și să promoveze un proiect pentru București și o listă de candidați, alternativă la partidele mari, susținută de o coaliție cât mai largă a societății civile, pentru primăriile și consiliile locale din București.

Profilul candidatului la consiliile locale din București, susținut de Inițiativa România

Share This: