Inițiativa România a lansat www.romania-alege.ro. 38 de candidați eligibili cu probleme de integritate, adversari ai statului de drept sau ai valorilor europene vor să ajungă în Parlamentul European

Mișcarea civică Inițiativa România a lansat astăzi site-ul www.romania-alege.ro.

România Alege, ediția pentru Alegerile pentru Parlamentul European din 2019, este un proiect de informare publică electorală și de prezentare a candidaților eligibili, programelor electorale, a istoriei politice a partidelor care participă la acest scrutin și a rezultatelor electorale din 2007 până astăzi, rolul Parlamentului European, drepturilor și obligațiilor legale ale alegătorului în ziua votului atât pentru Parlamentul European cât și pentru Referendumul pentru Justiție. România Alege este un ghid complet al alegătorului la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 și este continuarea proiectului www.alegeriparlamentare2016.ro.

Citește mai mult
Părerea ta Share

Civic Avengers se întâlnesc cu președintele Klaus Iohannis

Azi, 18 decembrie 2018 ora 17:00, mișcarea civică Inițiativa România (IR) va transmite live video, pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/initiativaromania2016/), întâlnirea și dialogul dintre Președintele României Klaus Iohannis și tinerii câștigători ai concursului Civic Avengers (www.onceinromania.ro/civicavengers/) din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) creat de Inițiativa România.

Citește mai mult
1 reaction Share

România nu vrea amnistie și grațiere. Cerem Președintelui României convocarea unui referendum pe tema Justiției.

Organizațiile civice semnatare, active în protestele de stradă care au urmat emiterii OUG 13 și, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justiției și a codurilor penale

Citește mai mult
1 reaction Share

24 de organizații civice și 3 partide politice anunță lansarea împreună a unei initiative cetățenești de reformă a legislației electorale

24 de organizații civice și 3 partide politice anunță lansarea împreună a unei initiative cetățenești de reformă a legislației electorale.

Proiectul urmează să fie depus mâine, 27 iunie, la Consiliul Legislativ, urmând ca în aproximativ 1 lună să debuteze strângerea de semnături.

Citește mai mult
5 reactions Share

Inițiativa România has asked the US Department of State to suspend the entry to the US of the Speaker of the Romanian Chamber of Deputies, Mr. Liviu Dragnea

(Bucharest, 24.04.2018) Inițiativa România – Press Release

The civic movement Inițiativa România (En: Initiative Romania) has asked the US Department of State to suspend the visa and to deny the entry to the territory of the United States of Mr. Liviu Dragnea, President of the Social Democratic Party and Speaker of the Chamber of Deputies – the lower chamber of the Parliament of Romania, in consideration of the Proclamation 7750 of January 12, 2004 issued by the President of the United States, section 1 – letter (c), section 3, section 4 and section 6 and the Regulation 22 CFR 41.122 – Revocation of visas.

Citește mai mult
1 reaction Share

Inițiativa România a solicitat Departamentului de Stat al SUA suspendarea vizei lui Liviu Dragnea

Mișcarea civică Inițiativa România a solicitat Departamentului de Stat al Statelor Unite suspendarea vizei și aplicarea interdicției de a intra pe teritoriul SUA pentru domnul Liviu Dragnea, președinte al PSD și al Camerei Deputaților, în baza Decretului 7750 din 12 ianuarie 2004, par. (1) lit. (c), par. 3, par. 4 și par. 6, emis de Președintele SUA, și a Regulamentului 22 CFR 41.122 (vezi solicitarea mai jos).

Conform Decretului 7750, având în vedere “efectele profund negative pe care corupția instituțiilor publice le are asupra eforturilor Statelor Unite de a promova securitatea și de a consolida instituțiile democratice și sistemul pieței libere”, precum și “importanța pe care Statele Unite și comunitatea internațională o acordă luptei împotriva corupției”, intrarea pe teritoriul american se suspendă în cazul demnitarilor ale căror fapte de “delapidare a banilor publici sau de amestec în procedurile judiciare, electorale sau alte proceduri publice au efecte negative serioase asupra intereselor naționale ale Statelor Unite”.

Citește mai mult
Părerea ta Share

Raport de avertizare. Un an de subminare a statului de drept în România.

(București, 05.02.2018) Inițiativa România – Comunicat de presă

 

Raport de avertizare. Un an de subminare a statului de drept în România.

Ca urmare a anunțului că Parlamentul European va discuta în ședința plenară din 7 februarie 2018 amenințările la adresa statului de drept din România (https://goo.gl/Zo3PhQ), mișcarea civică Inițiativa România a trimis tuturor europarlamentarilor, dar și Comisiei Europene un raport cuprinzător privind evenimentele care au avut loc în România în ultimul an: cronologia evenimentelor, fapte și acțiuni ale Guvernului și majorității parlamentare, principalele modificări la legile justiției și codurile penale și consecințele negative ale acestora asupra statului de drept, luptei împotriva corupției și independenței justiției (vedeți documentul la sfarsit).

Citește mai mult
Părerea ta Share

Adam Michnik, solidar cu protestele anticorupție din România

(București, 28.01.2018) Inițiativa România – Comunicat de presă

Istoricul polonez și disidentul anticomunist Adam Michnik a trimis o scurtă scrisoare către mișcarea civică Inițiativa România prin care își exprimă solidaritatea cu mișcările civice anticorupție din România.

Conform lui Adam Michnik, protestele anticorupție din România trebuie să fie un motiv de mândrie pentru democrația românească.

Citește mai mult
Părerea ta Share

Chemare la proteste de amploare. Ei cu hoții, noi cu toții.

(București, 07.12.2017) Comunicat de presă – Organizații civice

Chemare la proteste de amploare. Ei cu hoții, noi cu toții.

Întreaga națiune a fost ieri martora uneia dintre cele mai dezgustătoare acțiuni politice din ultimii ani. Într-o zi care ar fi trebuit să fie un moment de reflecție istorică și de unitate, dar și de aducere aminte a ororilor, lipsei de libertate și sărăciei care au urmat dictaturii, corupției și domniei bunului plac, Parlamentul, prin PSD, ALDE și UDMR, a început readucerea justiției sub control politic prin adoptarea modificărilor la legea 303 și legea ANI.

 

Citește mai mult
Părerea ta Share

Blocul Național Sindical, Cartel Alfa și organizațiile civice își unesc eforturile. Chemare la proteste de stradă.

(București, 22.11.2017) Comunicat de presă – Sindicate și organizații civice

Blocul Național Sindical, Cartel Alfa și organizațiile civice își unesc eforturile. Chemare la proteste de stradă.

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Citește mai mult
Părerea ta Share