Civic Avengers se întâlnesc cu președintele Klaus Iohannis

Azi, 18 decembrie 2018 ora 17:00, mișcarea civică Inițiativa România (IR) va transmite live video, pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/initiativaromania2016/), întâlnirea și dialogul dintre Președintele României Klaus Iohannis și tinerii câștigători ai concursului Civic Avengers (www.onceinromania.ro/civicavengers/) din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) creat de Inițiativa România.

Pe 18.10.2018 la ora 17:00, mișcarea civică Inițiativa România și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, în parteneriat cu Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova și revista Vice, au lansat ediția a II-a a proiectului civic Once Upon a Time in Romania, cu două etape de concurs: competiția Civic Avengers și competiția de scurtmetraje anticorupție Once Upon a Time in Romania.

Civic Avengers a durat 6 săptămâni, participanții având de îndeplinit 6 misiuni diferite. Timp de 6 săptămâni, cei peste 240 de participanți înscriși în concurs au fost invitați să își antreneze și dezvolte puterile cetățenești parcurgând 6 misiuni diferite, de complexitate crescândă, totalizând 26 de provocări. În cele 6 misiuni Civic Avengers, concurenții au avut sarcinile: i) să înțeleagă impactul devastator al corupției, vizionând scurtmetrajele anticorupție de la ediția întâi a concursului Once Upon a Time in Romania; ii) să își demonstreze grija activă pentru mediu; iii) să se arate pregătiți pentru a-și cere drepturile de cetățeni fie prin intermediul contactului direct cu autoritățile și reprezentanții locali, fie, la nevoie, prin mijloacele protestelor pașnice; iv) să pună umărul la transparentizarea cheltuirii banilor publici, utilizând aplicația Harta Banilor Publici, dezvoltată tot de Inițiativa România.

Cei 10 câștigători ai concursului sunt Robert Andrei Costache, Iulian Tănașcu, Mihail Călin, Ștefan Radovici, Vlad Ștefan Popovici, Gabi Pascu, Iulian Dronca, Eduard Alexandru Ciuhandu, Samuel Gabriel Pîslariu și Cristiana Paula Kania. Aceștia au vârste între 16 și 36 de ani și provin din 8 orașe și sate din România: Bacău, București, sat Gheboaia (Dâmbovița), Giurgiu, Iași, Craiova, Timișoara și Santana (Arad). Tinerii care se vor întâlni cu Președintele României și vor avea o discuție liberă cu acesta sunt in majoritate (9 din 10) elevi de liceu sau studenți/masteranzi la prima sau a doua facultate. Unii dintre ei deja lucrează în domeniul IT sau turism.

Am fost motivat de dorința de învățare, de felul în care îi pot încuraja pe alți tineri să fie viitorii lideri ai României și, nu în ultimul rând, de modul în care doar prin implicarea activă a fiecărui cetățean în parte putem aduce plus valoare societății în care trăim și pe care dorim să o dezvoltăm”, a spus Robert Andrei Costache, concurentul care a luat cele mai multe puncte în cadrul concursului Civic Avengers realizat de Inițiativa România. “Spirit civic”, “provocare civică”, “curaj”, “împreună”, “implicare”, “schimbare” sunt cuvintele cheie pronunțate de cei 10 tineri când au fost rugați să ne spună câteva cuvinte despre concurs și motivația implicării lor civice. Toți aceștia vor avea acum posibilitatea de a-i spune direct Președintelui României ce doresc de la statul român și cum doresc să trăiască în țara lor.

Întâlnirea Civic Avengers cu Președintele României va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Inițiativa România  (www.facebook.com/initiativaromania2016/) și pe Rezistența TV.

Mișcarea civică Inițiativa România s-a născut după evenimentele tragice de la Colectiv și a devenit una dintre cele mai importante și cunoscute voci ale societății civile în promovarea transparenței, guvernării deschise, anticorupției, independenței justiției și statului de drept. Printre obiectivele IR este și creșterea implicării civice a românilor și a unei noi generații de ctățeni implicați. Prin concursul Civic Avengers contribuim la transformarea României într-o democrație funcțională, unde vocea critică a cetățeanului este respectată, iar politicienii sunt în serviciul public și responsabili în fața celor pe care îi reprezintă.

Important pentru instituțiile media: Având în vedere în primul rând prezența unor minori în cadrul întâlnirii, trebuie respectate dispozițiile care protejează drepturile și libertățile minorului, demnitatea acestuia și dreptul la propria imagine, în conformitate cu reglementările legilor în vigoare. Participanții și parinții reprezentanți legali ai participanților și-au dat acordul ca secvențele filmate și/sau fotografiate, precum și înregistrările audio din timpul întâlnirii să fie folosite de instituții media, fotografi, reporteri, jurnaliști, realizatori de emisiuni radio sau TV doar cu menționarea proiectului Once Upon a Time in Romania și a organizatorului - Inițiativa România: “Concursul Civic Avengers din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, organizat de mișcarea civică Inițiativa România”.


Dacă te numeri deja printre susținătorii și prietenii Inițiativa România donează aici pentru a ne susține proiectele.


 


Afișăm o părere

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.