Catavencii: Mircea Serdin: “Ce căutăm sînt servitori publici”

Articol aparut aici

Catavencii Mircea Serdin
Inginer software. Astăzi, inginer software și om de bază în Inițiativa României.

Reporter: Cine ești tu?

Mircea Serdin: Ani de zile am crezut că sînt un programator decent, pînă cînd am realizat că problemele ce le pot rezolva din spatele unui ecran nu tratează probleme fundamentale. Apoi, am crezut că sînt un activist civic, pentru că pun mai mult preț pe un mediu curat decît pe dezvoltare economică iresponsabilă și fără bariere, pentru că nu cred că drepturile fundamentale ale omului pot fi călcate în picioare pentru dreptul altcuiva de a se îmbogăți. Pentru că sînt convins că românii încă nu au învățat să se apere și să stea drept în fața oricărei nedreptăți, pentru că miorițe și capul plecat ce nu vrea a fi tăiat. De vreo doi ani încoace, mi se zice că aș fi politician. Pentru că insist să cred că pot aduce oameni buni să candideze și pot să formez o opoziție reală la partidele clasice și pepinierele lor de mase amorfe de nume numai bune să apară în dosarele DNA.

Rep.: Ce este în capul tău? Dă-mi niște tag-uri.

M.S.: Filme. Majoritatea de inspirație occidentală, unde totul se termină cu bine, după îndelungi lupte seculare. O trilogie unde, din păcate, ne aflăm la începutul celei de-a doua părți. Prima a început la sfîrșitul lui 1989. Eroi au apărut pe scenă, s-au luptat, au cîștigat bătălii, dar forțele răului s-au ținut bine pe picioare și, în cele din urmă, i-au înfrînt. Al doilea capitol ne găsește din nou într-o înfruntare colosală, cu o parte din armata răului fiind după gratii, însă cu minioni supuși, avizi de putere, făcîndu-le jocul în fiecare județ din țară. O mînă de cetățeni se pregătesc acum să îi înfrunte, cu prima bătălie avînd loc în iunie 2016. Armele lor? #Justiție, #Integritate, #Competență, #Solidaritate.

Rep.: Ți e foame de putere? De ce nu-ți vezi toată viața de tag-urile tale?

M.S.: Hai să îngropăm “Puterea”. Deși nu se vede, lupta nu se duce pentru un tron de fier. La alegeri nu se votează baroni, lideri providențiali sau conducători de oști. Ce căutăm sînt servitori publici, oameni care lucrează pentru interesul comun, nu individual. Căutăm oameni care nu își dau pensii speciale pentru că se consideră deasupra celorlalți, ci cetățeni activi ce aliniază resursele cetății spre interesul comunității.

Share This: