botosaneanul.ro: Doi botoşăneni pe LISTA NEAGRĂ, Iniţiativa România cere excluderea lor

Articol publicat aici.

 

Iniţiativa România, organizaţie înfiinţată în urma protestelor de stradă, cere liderilor PSD, PNL, UDMR, UNPR, ALDE şi MP excluderea din partid a 128 de politicieni cu dosare penale sau condamnări, în special pentru fapte de corupţie.

Pe lista neagră se află politicieni precum fostul premier Victor Ponta, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, primarul suspendat al sectorului 1 din Capitală, Andrei Chiliman (PNL) sau Ecaterina Andronescu (senator PSD), însă şi doi din Botoşani, chiar dacă unul dintre aceştia a demisionat din partid şi nu mai are astfel de unde să fie exclus. Este vorba de Verginel Gireadă şi Florin Ţurcanu, a cărui soţie, Roxana Anuşcă, a rămas deputat deşi soţul său anunţase în faţa DNA Suceava că demisionează din Parlament.
Iniţiativa România cere liderilor politici excluderea din partid a tuturor politicienilor inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi nedefinitiv sau definitiv pentru fapte penale grave, în special de corupţie şi conexe, demisia acestora din funcţiile publice deţinute şi angajamentul public că nici unul dintre aceste nume nu se va mai regăsi pe listele partidelor la alegerile din 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Lista neagră prezentată de Iniţiativa România cuprinde un număr de 128 de nume. – See more at: http://www.botosaneanul.ro/stiri/doi-botosaneni-pe-lista-neagra-initiativa-romania-cere-excluderea-lor/#sthash.anF36mhz.dpuf

Share This: