15 organizații civice fac încă un pas spre coagulare și acțiune comună

(București, 28.05.2018) Inițiativa România – Comunicat de presă

15 organizații civice fac încă un pas spre coagulare și acțiune comună
15 dintre cele mai importante și cunoscute grupuri civice din țară fac încă un pas spre coagulare, organizare și acțiune comună. Circa 100 de reprezentanți ai acestor organizații se vor întâlni în weekendul 13-15 octombrie la Sibiu ca să definească și să proiecteze viitorul comun, valori, priorități și obiective clare.

Întâlnirea este organizată de mișcarea civică Inițiativa România, cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, și continuă proiectul Contract România, început la finalul lunii mai 2017, de a forma o rețea națională de grupuri civice deschisă tuturor comunităților organizate formal sau informal care susțin public și neechivoc libertățile și drepturile individuale, domnia legii și orientarea euroatlantică a României.

La întâlnire vor participa:

 1. Aradul Civic (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 2. CIVICA Iași (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 3. CivicTech România
 4. Corupția Ucide
 5. Evoluție În Instituție (#Insist) (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 6. Geeks for Democracy
 7. Inițiativa Craiova (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 8. Inițiativa România (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 9. Inițiativa Timișoara (federație a 10 ONG-uri din Timișoara: Activ Civic, ACUM, Ariergarda, Asociația ARAS – filiala Timișoara, Asociația Culturală Diogene, Asociația SPICC, LGBTeam, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara (OSUT), Pieces of Heaven, Yacht Club Timișoara) (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 10. Institutul pentru Politici Publice (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 11. Oradea Civică (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 12. Platforma România 100
 13. Rădăuțiul Civic
 14. #REZISTENȚA
 15. VedemJust

Vor participa și reprezentanți ai Ambasadei Regatului Țărilor de Jos și Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate.

„Ne-am lansat în mai, anul acesta, cu deviza „Ati reușit, ne-ați unit!” și din acel moment ni s-au raliat constant, formal sau informal, și alte grupuri civice. Am lansat deja acțiuni împreună, colaborăm din ce în ce mai bine și mai eficient. Momentul Sibiu va marca definirea planurilor și proiectelor comune pentru 2018”, spune Elena Ghioc, președinta mișcării civice Inițiativa România.

Împreună, construim rețeaua civică naţională deoarece:

 1. Dorim să oferim oamenilor cu gândire liberă și spirit civic un cadru de colaborare și acțiune comună la nivel național și să consolidăm acțiunea locală a grupurilor civice membre;
 2. Dorim să oferim, pe termen mediu și lung, o sumă de răspunsuri la preocupările civice ale comunităților (de ex. apărarea luptei împotriva corupției, reforma legislației electorale, susținerea inițiativelor cetățenești, creșterea transparenței și participării la decizia publică locală, propuneri de politici publice);
 3. Dorim să putem reacționa coerent și consistent, la nivel național, de fiecare dată când au loc derapaje ale puterii centrale sau locale.

Evenimentul va avea loc la Academia Evanghelică Transilvania, strada Livezii 55, Sibiu, și este deschis presei sâmbătă, 14 octombrie 2017, între orele 10.00 și 11.00. Rugăm reprezentanții presei să sosească până cel târziu la ora 9.45.


Fi primul care reacționează

Te rugăm verifică adresa de e-mail unde ai primit un link de activare a contului.